Taaltraining

AmersfoortBinnendieze
Hoe schrijf ik correcte teksten?
Teksten zijn het visitekaartje van uw organisatie. Het is dus wel zo handig als u brieven, e-mails, rapporten en andere teksten zonder moeite foutloos schrijft. Ook is het niet altijd gemakkelijk om een tekst helder en duidelijk te structureren. Schrijvers die taalfouten maken, lopen het risico een onprofessionele indruk te maken. Veel lezers storen zich namelijk aan incorrect taalgebruik. Verkeerd taalgebruik kan ook leiden tot miscommunicatie, waardoor de boodschap van uw organisatie niet op de klant of werknemer overkomt. De juiste keuze van woorden in een boodschap kan een hogere overtuigingskracht hebben op de lezers van de tekst.
 
Cursussen/workshops van Amersbosch op maat en in-company
  • Nederlands als tweede taal; NT2-projecten inburgering.
  • Begrijpelijk schrijven: begrijpelijk communiceren met klanten en werknemers. Waar moet u op letten? Hoe verplaatst u zich in de lezer?
  • Effectief en professioneel taalgebruik: vaardigheid ontwikkelen in het schrijven van teksten om helder en duidelijk een boodschap over te brengen.
  • Overtuigend taalgebruik (1): vaardigheid ontwikkelen in het schrijven van teksten om werknemers te informeren en te overtuigen van de noodzaak van een veranderingsproces
  • Overtuigend taalgebruik (2): potentiĆ«le klanten te overtuigen van de waarde van uw producten en/of diensten.
  • Teksten structureren en corrigeren, waaronder teksten indelen op hoofdstuk- en alineaniveau, correct taalgebruik en versiebeheer.
 

 

terug naar overzicht

Nieuws

Privatisering heeft taalonderwijs genekt

Lees meer...